Her Damak Tadına Uymayan Harika Film ve Diziler

Merhaba! Bugün sizlere farklılıklarıyla çoğunluğun arasından sıyrılan bir takım film ve dizi önerisinde bulunmaya geldim. 



1- Vengo (2000)


İspanyol yapımı, sanat gibi bir filmle başlayalım. Müziğe dair muazzam, kulak pası silecek sahnelere sahip. İspanya'nın köy manzaralarıyla ve kültürüyle çok keyifli, bazen hüzünlü ama oldukça rahatlatıcı bir film. En sevdiğim sahneyi aşağı bırakıyorum, kendinizi şarkının güzelliğine verin, Caco'nun hüznünü paylaşın, sonra da filmi izleyin derim.





2- Brokeback Mountain (2005)


Jake Gyllenhaal ve rahmetli Heath Ledger’ın başrolü paylaştığı, dağ manzaralarıyla dolu, iç açıcı bir film. Birbirine ilgi duymaya başlayan iki kovboyun hikayesini, aile hayatlarını ve daha sonra yaşananları anlatıyor. İzledikten sonra görüntü yönetmenini bizzat tebrik etmek isteyebilirsiniz.




3- 12 Angry Men (1957)


Bir bölümü siyah beyaz olan bu filmin oldukça kafa çalıştırıcı olduğunu düşünüyorum. Bir gizemi çözmeye çalışan mahkeme jürisinin aynı oda içindeki saatlerini gösteriyor bize. Olayla ilgili hiçbir bilgimiz yok, dolayısıyla her şey bizim gözlem yeteneğimize kalmış. Bu da bana göre oldukça keyifli.




4- Mr. Nobody (2009)



Kafa çalıştıran demişken... Değişik bir zaman kavramına sahip Mr. Nobody, biraz akıl karıştırıcı olsa da gerek oyunculuklar, gerek farklı senaryosu, gerekse çekim teknikleriyle bammmbaşka bir film olarak listede yerini aldı. Başrolde çook yetenekli Jared Leto.




5- Six Feet Under (2001-2005)


Ölüme, insana ve aileye dair bakış açınızı büyük ölçüde etkileyecek bir konuya sahip çok başarılı bir dizi Six Feet Under. İsminden de anlaşılacağı üzere cenaze evi işleten bir ailenin yaşamını konu alıyor. Ağır ve karanlık bir havası var, hatta renkleri bile soluk geliyor insana. Böyle dizileri özellikle sevdiğim için bağlanmam da hiç zor olmadı. Çoğunlukla aksiyonsuz, harika oyunculuklar ve diyaloglarla yürüyen bir dizi. Aileyle, sadakatle, ölümle... Yani hayatın ta kendisiyle ilgili öyle çıkarımlar yapılıyor ki gerçekçiliğiyle vuruyor sizi. Başrolde Dexter'dan tanıdığımız Peter Krause.




Şimdilik bu kadar olsun, devamı gelecek. Umarım bu yazı ilgililerine ulaşır. Okuduğunuz için teşekkürler!





Buse.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.